De effectiviteit, haalbaarheid en acceptatie van een door data ondersteunde behandeling met het NiceDay therapieplatform voor stemmings- en angststoornissen

Doelstelling en Bereik

In dit onderzoeksproject is het doel om de effectiviteit, haalbaarheid en acceptatie te evalueren van een door data ondersteunde behandeling via het NiceDay-platform, specifiek gericht op het verminderen van zelfgerapporteerde mentale gezondheidsklachten bij een kleine groep cliënten. We streven ernaar om de factoren en digitale therapiepraktijken te identificeren die bijdragen aan positieve behandelresultaten, om zo een fundament te leggen voor toekomstig experimenteel onderzoek naar de potentie van het NiceDay digitale platform in de geestelijke gezondheidszorg.

Projectdetails

  • Startdatum: Nog Niet Bekend (n.n.b.)
  • Verwachte Einddatum: n.n.b.
  • Financiering: Open
  • Partners: Open

Achtergrond en Belang

Mentale gezondheidsproblemen kunnen een significante invloed hebben op de levenskwaliteit van individuen en vormen een groot maatschappelijk probleem met hoge prevalentiecijfers en stijgende economische en sociale kosten. Ondanks de ontwikkeling van diverse interventies, blijft een aanzienlijk deel van de patiënten onvoldoende reageren op psychotherapie. Een gebrek aan toegankelijkheid tot behandeling resulteert in een groot aantal patiënten dat zorg nodig heeft, maar deze niet ontvangt. Digitale Geestelijke GezondheidsInterventies (DGIs) bieden een beloftevolle mogelijkheid om toegang tot effectieve geestelijke gezondheidszorg te vergroten en de therapie te optimaliseren voor betere uitkomsten op grote schaal.

Door Data Ondersteunde Behandeling

Het concept van door data ondersteunde behandeling via NiceDay maakt gebruik van data en technologie om bewezen vormen van geestelijke gezondheidsbehandeling te verbeteren, waarbij zowel de therapeut als de cliënt worden ondersteund naar een effectievere behandeling. Dit omvat:

  • Ecologische Momentane Beoordeling (EMA): Het frequent verzamelen van informatie direct uit de ervaring van de cliënt om de dynamiek van ervaringen, affect, cognitie en gedrag in real-time vast te leggen.
  • Ecologische Momentane Interventies (EMI): Het toepassen van verzamelde EMA-gegevens voor het implementeren van op maat gemaakte behandelinterventies binnen de dagelijkse en natuurlijke omgeving van cliënten.
  • Feedback-Geïnformeerde Behandeling (FIT): Het structureel inzetten van uitkomstmetingen tijdens de behandeling om de therapie continu aan te passen op basis van directe feedback.

Beoogde doelen

Dit project positioneert zich aan de voorhoede van het integreren van technologie met geestelijke gezondheidszorg. Door het evalueren van door data ondersteunde behandelingen voor stemming- en angststoornissen via het NiceDay-platform, beoogt het project de behandelingkwaliteit en patiëntenuitkomsten te verbeteren, waarbij een toekomst wordt geschetst waarin geestelijke gezondheidszorg efficiënter, gepersonaliseerder en boeiender is voor alle betrokkenen.

Wil je meer weten?

Op de projectpagina houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen resultaten van dit onderzoek. Meer weten over onderzoek dat wordt uitgevoerd met NiceDay? Klik hier om een kijkje te nemen op onze onderzoekspagina.

Voeg je header hier toe

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Share this

© 2024 - NiceDay Nederland