EMDR via de NiceDay app

Nu ook EMDR met tikjes live in NiceDay

Vanaf maandag 7 september 2020 is het mogelijk om een EMDR behandeling met tikjes te volgen via NiceDay app.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. De EMDR-functionaliteit met tikjes kan worden ingezet tijdens de videobel sessie tussen behandelaar en cliënt. De 100% online behandelingen via NiceDay zijn de enige online behandelingen die EMDR via een (app op de) mobiele telefoon aanbieden. Wat de EMDR-functionaliteit nog unieker maakt, is dat er visuele taken aangeboden kunnen worden. Zo wordt er,  in combinatie met de verschillende andere mogelijkheden vanuit de app, een totaalpakket voor trauma en PTSS aangeboden aan de cliënt.

Mogelijkheden online EMDR-functionaliteit

Deze EMDR-functionaliteit heeft verschillende mogelijkheden, namelijk: visueel en via verschillende auditieve cues – geluiden (tikjes). Ook komen er trackers in de app die de patiënt de mogelijkheid geeft om op elk moment klachten te monitoren. Daarnaast zijn ook de bekende functies van de app beschikbaar, zoals het bijhouden van een dagboek, het maken van G-schema’s en het instellen van reminders in de app voor gezond gedrag (leefstijl). De combinatie van al deze mogelijkheden is uniek in de online mentale gezondheidszorg.

Ervaringen EMDR online

Annemiek van Dijke en Ilja Seifert, behandelaars bij PsyQ Online, delen hun ervaring over de EMDR behandeling in een online omgeving. Annemiek: “Ik zie zoveel meerwaarde in online behandelen, omdat de patiënt in zijn eigen omgeving is tijdens de therapie”. Ilja: “Op casusniveau zien we dat wat we hebben bedacht werkt. Dat bleek ook uit mijn N=1-studie: de EMDR-behandeling was effectief. We houden ons grotendeels aan het standaardprotocol. De vorm waarin het wordt aangeboden is dus wel anders, helemaal vormgegeven binnen onze online mogelijkheden.”. Meer over de ervaring van Annemiek en Ilja? Lees het artikel: EMDR online, de Nice Day Way.

Interesse in onze 100% online behandeling? Lees meer over het aanmelden bij een online behandeling via NiceDay. 

Lees het whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit bericht

Download het NiceDay whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de unieke NiceDay manier van werken, en wat dit kan betekenen voor jouw team. Download het whitepaper en lees snel meer! Vul je gegevens in en download het whitepaper direct.

We houden ook niet van spam! Daarom beloven wij dat je niet in een geautomatiseerde mailinglijst terecht komt.