Nieuw: gedragsexperimenten in NiceDay!

Binnen de Cognitieve Gedragstherapie (CGT) wordt het G-schema veel gebruikt en het is dan ook een van de meest geliefde functionaliteiten in Niceday. Vaak wordt na het G-schema een gedragsexperiment ingezet, waarbij de cliënt gedachten, verwachtingen en ervaringen over bepaalde evenementen gaat ontdekken. Wij vinden het belangrijk dat CGT volledig ondersteunt wordt en daarom is ook dit onderdeel vanaf nu beschikbaar in de app en portal! 

Wat zijn gedragsexperimenten?

Wanneer cliënten last hebben van angst, hebben ze vaak niet-helpende gedachten of verwachtingen van een bepaald evenement. Om deze gedachten en ervaringen te ontdekken, kan de behandelaar een gedragsexperiment opzetten. De cliënt kan dan zien of de verwachting ook echt uitkomt. Een gedragsexperiment is de natuurlijke volgende stap naar het uitdagen van negatieve gedachten, na het voltooien van een G-schema. 

Meer weten over de mogelijkheden van NiceDay?

Wil je meer weten over wat het NiceDay-platform voor jouw organisatie kan betekenen? Lees het whitepaper voor de mogelijkheden, vraag een demo aan of lees hoe andere organisaties zoals MiSi NeuroPsy of Mondriaan NiceDay inzetten.

Voeg je header hier toe

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit artikel via

Aanbevolen artikelen

Recommended articles

© 2024 - NiceDay Nederland