Ondersteuning op afstand: NiceDay-platform gratis voor Oekraïnse therapeuten

Ongeveer 1 op de 9 mensen in conflictsituaties heeft een matige of ernstige psychische stoornis (bron: WHO). Zo ook veel Oekraïners: zij hebben in deze periode juist ondersteuning nodig, maar afspraken met therapeuten kunnen niet of nauwelijks doorgaan vanwege de oorlogssituatie en afstand. Daarom heeft NiceDay gewerkt aan het vertalen van de app in het Oekraïns, welke gratis te gebruiken is voor Oekraïnse therapeuten zodat zij hun cliënten kunnen blijven ondersteunen, ook op afstand.

Vanaf oktober 2022 worden 9 therapeuten ingewerkt voor het werken op de Oekraïnse versie van het NiceDay-platform, waarmee zij vanaf 1 januari 2023 dagelijks zullen werken. De app is vertaald naar het Oekraïns met dank aan een vrijwilliger, om cliënten op afstand te kunnen blijven ondersteunen. Deze ondersteuning is van cruciaal belang omdat families door oorlog van elkaar worden gescheiden.

Gratis beschikbaarheid tijdens humanitaire crisis

Met NiceDay willen we bijdragen in het ondersteunen van mensen met mentale gezondheidsproblemen in tijden van oorlog en crisis. Veel mensen zijn gevlucht, families zijn van elkaar gescheiden en mensen leven elke dag in levensbedreigende omstandigheden. Juist dan is het belangrijk dat cliënten bij hun therapeut terecht kunnen voor ondersteuning. Daarom is het NiceDay-platform gratis te gebruiken tijdens elke humanitaire crisis en de oorlog in Oekraïne is hier één van.

Voeg je header hier toe

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit artikel via

Aanbevolen artikelen

Recommended articles

© 2024 - NiceDay Nederland