Onderzoek in de GGZ door NiceDay Nederland

Meer weten over onderzoek door NiceDay?

Bij NiceDay zetten we ons in om geestelijke gezondheid naar een hoger niveau te tillen. Dit bereiken we door een nieuwe manier van werken te promoten die technologische innovaties combineert met evidence-based praktijken in psychotherapie, die beter passen bij onze dynamische en hybride samenleving. Een toegewijd onderzoeksteam binnen NiceDay heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken door verschillende wetenschappelijke onderzoeken te ontwerpen en uit te voeren. Deze onderzoeken geven ons inzicht in hoe we effectievere behandelprotocollen kunnen maken, nieuwe fundtionaliteiten in ons product kunnen ontwikkelen, de kwaliteit van onze service kunnen meten en mogelijkheden voor verbetering kunnen identificeren. Vanaf nu kun je alle informatie over deze en toekomstinge onderzoeken lezen onder ‘Onderzoek‘ op de NiceDay Nederland website!

Al onze onderzoeksupdates verzameld

We vinden het belangrijk om onze uitkomsten te delen en daarmee bij te dragen aan een duurzame geestelijke zorg. Daarom vind je vanaf nu waardevolle informatie over de onderzoeksprojecten waaraan we hebben deelgenomen, inclusief hun doelstellingen, methoden en resultaten in de ‘Onderzoek’ sectie van onze website! Hier vind je ook het laatste nieuws over de meest recente ontwikkelingen rondom NiceDay. Lees hier meer.

Onze huidige onderzoeksagenda

Het onderzoeksteam werkt op dit moment aan verschillende activiteiten die voornamelijk gericht zijn op het valideren van de NiceDay-service en het onderzoeken van nieuwe technologieën om onze service te verbeteren. Enkele hiervan zijn:

  • Onderzoekssamenwerking voor voor (kosten)effectiviteit van innovatieve, gepersonaliseerde, online behandeling van angst- en stemmingsstoornissen, samen met LUMC via ZonMw-subsidie.
  • Ontwerp en implementatie van hulpmiddelen voor behandelbeslissingen met verklaarbare AI, die erop gericht zijn elke therapeut zo goed als de beste te maken. Dit is een samenwerking met twee AI-technologiebedrijven Councyl en Deeploy, gefinancieerd door RVO via de MIT R&D-AI subsidie.
  • Onderzoek naar de evidence-based factoren die de NiceDay-service effectiever en efficiënter maken ten opzichte van andere digitale en blended benaderingen van psychotherapie.
  • Het leveren van het NiceDay-platform en communicatie-interfaces voor het ontwikkelen van een automatische coachingservice op het gebied van rookpreventie en aanmoediging van lichaamsbeweging als onderdeel van het PerfectFit-project.

What’s next? 

Bij NiceDay kijken we naar de toekomst, verkennen we nieuwe onderzoeksmogelijkheden en beslissen we wat onze volgende stappen op onze weg naar een revolutie in de geestelijke gezondheidszorg. Ideeën zoals het betrekken van de sociale omgeving van de cliënt bij de behandeling, het verbeteren van terugvalpreventie en het ontwerpen van slimme hulpmiddelen voor beslissingsondersteuning voor therapeuten en cliënten worden momenteel beoordeeld als onderwerpen om als volgende op te pakken. 

Wil jij graag onderdeel zijn van de beweging om de geestelijke gezondheidszorg te revolutioneren en graag met ons samenwerken om deze doelen te behalen? We staan altijd open voor het verkennen en onderzoeken van nieuwe ideeën samen met organisaties die een vergelijkbare visie delen. Zorgorganisaties, academische instellingen en technologiebedrijven zijn dan ook van harte welkom om contact met ons op te nemen! Interesse? Stuur een email naar [email protected].

Lees het whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit bericht

Download het NiceDay whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de unieke NiceDay manier van werken, en wat dit kan betekenen voor jouw team. Download het whitepaper en lees snel meer! Vul je gegevens in en download het whitepaper direct.

We houden ook niet van spam! Daarom beloven wij dat je niet in een geautomatiseerde mailinglijst terecht komt.