emteq and niceday nederland

emteq labs en NiceDay Nederland gaan zorg voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) radicaal veranderen met PSYCH-AID Project

PERSBERICHT

Emteq labs en NiceDay Nederland werken samen aan het PSYCH-AID-project om een nieuw therapieplatform te creëren: E-PTSD
● PSYCH-AID wordt gefinancierd door Eurostars via Innovate UK, het Britse innovatiebureau en RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) in Nederland
● Dit moderne online platform zal patiënten en therapeuten in real-time met elkaar verbinden om volledig digitale Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) te bieden met behulp van virtual reality
● Om zorg op maat te kunnen bieden, zal het E-PTSD-platform het verzamelen, analyseren en overdragen van gegevens over geestelijke gezondheid van patiënt naar therapeut mogelijk maken

16 maart 2021, Brighton, VK / Rotterdam, Nederland – emteq labs en NiceDay Nederland bundelen hun krachten in project PSYCH-AID; een innovatief project met als doel traumazorg te transformeren door een op AI gebaseerd platform voor geestelijke gezondheidszorg te creëren, genaamd E-PTSD.

Met de ontwikkeling van E-PTSD, een digitaal platform voor geestelijke gezondheidszorg, beoogt het partnerschap een revolutie teweeg te brengen in de zorg voor posttraumatische stressstoornis (PTSS). Het platform verbindt patiënten en therapeuten door middel van digitale monitoring, slimme AI-gebaseerde analyses, inclusief adaptieve EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) en met behulp van virtual reality.

Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een wereldwijd gezondheidsprobleem; 70% van de wereldbevolking zal tijdens hun leven worden blootgesteld aan een of meer trauma’s. Na een traumatische gebeurtenis, kan het menselijke zelfbehoud mechanisme overschakelen naar permanente alertheid, wat invloed kan hebben op de mentale en fysieke gezondheid van een persoon. Deze permanente alarmstatus stuurt continu traumagerelateerde signalen naar de hersenen en kan leiden tot mentale en / of fysieke disfunctie. Dit kan op zijn beurt leiden tot een psychische aandoening die bekend staat als posttraumatische stressstoornis (PTSS). Enkele van de symptomen zijn hallucinaties, nachtmerries, angst, gevoelens van onthechting en afzondering van familie en vrienden. PTSS kan leiden tot een ernstige depressie, angststoornis, middelenmisbruik of zelfs zelfmoord. Geschat wordt dat psychische stoornissen de wereldeconomie tegen 2030 € 16 biljoen zal kosten.

EMDR is een erkende, evidence-based vorm van psychotherapie voor de behandeling van mensen met PTSS. De therapie vereist dat de persoon zich een specifieke traumatische gebeurtenis herinnert, terwijl een therapeut oogbewegingen of geluiden van het ene oor naar het andere leidt als fysieke afleiding. Vanwege lange wachtlijsten en slechte toegankelijkheid kan de toegang tot traumazorg in het VK momenteel wel een jaar duren. Ook in Nederland lopen wachttijden soms op tot een half jaar. Om aan deze onvervulde behoefte te voldoen, stelt het PSYCH-AID-project mensen in staat EMDR op afstand te ontvangen met behulp van het virtual reality-platform E-PTSD.

Het E-PTSD-platform zal ook uniek zijn in zijn vermogen om continu meerdere parameters te meten, gedurende de duur van de behandeling. Het zal emteqPRO (een geïntegreerd biofeedback-platform) bevatten, dat gepatenteerde sensortechnologie biedt om emoties van patiënten te meten door middel van gezichtsuitdrukkingen en biometrische reacties. Daarnaast maakt het adaptieve EMDR-functies en eye-tracking mogelijk. Door biofeedback-detectie in het E-PTSD platform te integreren, kunnen interventies worden gepersonaliseerd op de specifieke behoeften van elk individu. Dit helpt de behandeling zo effectief mogelijk te maken. Bovendien maakt het platform gebruik van NiceDay’s zorgconcept en analytische tools om real-time ondersteuning te bieden. Door al deze functies samen te brengen, zal de introductie van E-PTSD een volgende generatie in digitale geestelijke gezondheidszorg op gang brengen en een snelle acceptatie door zorgprofessionals van GGZ-organisaties mogelijk maken.

Jan Peter Larsen, CEO van NiceDay Nederland, zei over de samenwerking: “Technologie maakt het mogelijk om meer persoonlijke en effectieve ondersteuning te bieden bij het herstel van mensen met psychische klachten. Door te kijken waar technologie een meerwaarde kan bieden en hoe we deze het beste kunnen implementeren bij instellingen, kunnen we echte impact creëren. ”

“Objectieve meting van de digitale biomarkers van emotionele respons op behandeling zou wel eens een gamechanger kunnen zijn voor het verbeteren van de levering en het beheer van therapie op afstand”, zegt Graeme Cox, medeoprichter en CEO van emteq labs. We kijken ernaar uit om met NiceDay Nederland samen te werken in dit belangrijke project. ”

Lees het whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit bericht

Download het NiceDay whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de unieke NiceDay manier van werken, en wat dit kan betekenen voor jouw team. Download het whitepaper en lees snel meer! Vul je gegevens in en download het whitepaper direct.

We houden ook niet van spam! Daarom beloven wij dat je niet in een geautomatiseerde mailinglijst terecht komt.