Innovatie in de GGZ met NeLL en NiceDay Nederland

Innovatie in de GGZ met NeLL en NiceDay Nederland

Samen met NeLL (National eHealth Living Lab) werkt NiceDay Nederland aan verschillende onderzoeken om te innoveren en verbeteren in de geestelijke gezondheidszorg. NeLL en NiceDay hebben een gedeelde motivatie: een persoonlijke behandeling voor de cliënt op de manier die bij hen aansluit, online of blended. Maar ook een efficiënte en effectieve behandeling, voor een voorspoedig traject voor zowel behandelaar als cliënt.

Onderzoek

Wij ontvangen regelmatig feedback, testimonials en data van onze gebruikers die ingezet worden om de service en het product van NiceDay te verbeteren. We gaan in gesprek met experts en gebruikers en blijven optimaliseren. Maar daarnaast dragen wij ook bij aan wetenschappelijke onderzoek naar de effectiviteit van een (online) behandeling versterkt door technologie. 

In samenwerking met NeLL lopen onderstaande onderzoeken:

In samenwerking met PsyQ wordt in dit onderzoek nagegaan wat de effectiviteit is van een online behandeling voor depressie, die wordt aangeboden via de NiceDay-app en volgens de NiceDay manier van werken. Tijdens dit onderzoek wordt de behandeling in de spreekkamer met de online behandeling vergeleken. Het LUMC en NeLL zijn betrokken om mee te denken over de juiste methodologie en dataverzameling.

Een onderzoek waarin de NiceDay-service wordt getest, gedemonstreerd en gevalideerd, zowel wetenschappelijk als qua doelmatigheid.

In dit onderzoek wordt NiceDay en de communicatie API van NiceDay gebruikt voor een project van het LUMC en NeLL. Samen werken ze aan de ontwikkeling van een geautomatiseerde coach die helpt bij stoppen met roken en meer bewegen. De sterk gepersonaliseerde en flexibele coach biedt laagdrempelige ondersteuning op elk gewenst moment. 

Toekomst

We willen de onderzoekssamenwerking met NeLL in de toekomst graag voortzetten. Er zijn namelijk nog veel meer onderwerpen die we willen onderzoeken, zoals: datagestuurde behandelingsbenaderingen, verbetering van de workflow van therapeuten, nauwkeurig meten van de voortgang van de cliënt en optimalisering van de behandeling. Belangrijk onderzoek, die allemaal bijdragen aan een betere behandeling.

Lees het whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit bericht

Download het NiceDay whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de unieke NiceDay manier van werken, en wat dit kan betekenen voor jouw team. Download het whitepaper en lees snel meer! Vul je gegevens in en download het whitepaper direct.

We houden ook niet van spam! Daarom beloven wij dat je niet in een geautomatiseerde mailinglijst terecht komt.