E-health in de diëtetiek: NiceDay als pilot

In het landschap van voeding en diëtetiek wordt de druk om efficiënter en kwalitatief beter werk te leveren met de dag groter. Dit wordt versterkt door een toenemend aantal cliënten met overgewicht en een voedingsindustrie die slim inspeelt op onze zwakste momenten. Tel daar stressvolle levens en de nasleep van een pandemie bij op, en je hebt een recept voor een uitdaging waar geen eenvoudige oplossing voor lijkt te bestaan.

Diëtisten moeten meer doen met minder, maar hoe?

E-health is het nog net niet

E-health wordt vaak aangeprezen als de heilige graal in de strijd voor een gezonder leven en het ondersteunen van diëtisten in behandelingen. Gezondheidswebsites, digitale trackers die elke hap en stap monitoren, en apps die beloven de gezondheid te verbeteren; er zijn genoeg oplossingen te vinden, voornamelijk voor de cliënt. Maar temidden van deze digitale revolutie blijft er een belangrijke vraag liggen: Waar is de software die diëtisten écht ondersteunt in het behandelproces, zowel binnen als buiten de spreekkamer?

Tot nu toe lijkt het gros van de beschikbare tools meer gericht op kwantiteit dan kwaliteit, op data verzamelen in plaats van daadwerkelijk bijdragen aan duurzaam herstel. En op het vervangen van de diëtist, in plaats van ondersteuning te bieden.

Op zoek naar een volledige oplossing

De diëtist verdient een tool die niet alleen de efficiëntie en effectiviteit van de behandelingen kan verhogen, en leidt tot duurzamer gedrag en herstel van de cliënt. Maar ook efficiënter en prettiger laat werken, met minder omslachtige tools en inlogomgevingen. Het ideaalbeeld is een platform dat alle aspecten van de behandeling integreert, van voedingsadvies en tracking tot psychologische ondersteuning, waarmee de cliënt zelf de regie kan nemen over zijn of haar herstelproces.

Een e-health platform getest bij een vooruitstrevende praktijk

NiceDay werd getest in een pilot met Gezond Leven diëtisten, een vooruitstrevende praktijk waar innovatie centraal staat. Met een enthousiast team dat altijd openstaat voor het verkennen van nieuwe (behandel)methoden en technologieën, zijn ze een innovator in het veld. Deze houding tegenover innovatie is niet alleen beperkt tot het personeel; het wordt ook enthousiast ontvangen door hun cliënten. Dankzij deze mindset is de praktijk in staat geweest om cutting-edge behandelingen en technologieën, zoals digitale gezondheidsplatforms, succesvol te integreren in hun zorgaanbod

Wat is NiceDay?

“NiceDay is een behandelplatform met een unieke combinatie van e-health oplossingen die zowel diëtisten als cliënten in staat stelt om op een effectieve en efficiënte manier samen te werken. Met functies zoals digitale trackers, die niet alleen voedselinname en fysieke activiteit monitoren maar ook emotioneel welzijn bijhouden, maakt NiceDay het mogelijk om gezondheid in een breder perspectief te bekijken. Zo wordt er ook buiten de spreekkamers aan herstel gewerkt, bijvoorbeeld tussen de sessies door.”

De pilot met NiceDay bewijst dat de integratie van digitale oplossingen succesvol kan zijn, mits goed voorbereid en ondersteund door enthousiaste, ondernemende diëtisten. Deze digitale aanpak, inclusief het gebruik van trackers en groepsconsulten, biedt veelbelovende resultaten voor zowel cliënten als diëtisten.

Wat maakt NiceDay geschikt voor de diëtetiek?

De kracht van NiceDay ligt in het vermogen om een holistische behandelaanpak te faciliteren. Het platform biedt niet alleen de tools voor monitoring en directe communicatie, maar ook de mogelijkheid voor bijvoorbeeld groepsconsulten, waardoor cliënten van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen. Dit is vooral waardevol voor specifieke groepen, zoals zwangere vrouwen of mensen die door een overgangsfase gaan, omdat het niet alleen kennisoverdracht maar ook een gevoel van gemeenschap bevordert.

Wat erg handig is aan NiceDay, is dat het verschillende e-health oplossingen in één platform integreert. Dit maakt het mogelijk voor diëtisten om een volledig gepersonaliseerde behandeling te bieden, afgestemd op de individuele behoeften van elke cliënt. Tegelijkertijd geeft dit ook minder administratieve lasten en vergemakkelijkt het directe communicatie, waardoor diëtisten meer tijd kunnen besteden aan wat echt belangrijk is: zorg leveren aan hun cliënten.

Samen zetten we een beweging in gang

NiceDay is dus niet alleen een platform; het is een beweging richting een toekomst waarin diëtistische zorg meer gepersonaliseerd, toegankelijk en effectief is. Het is een platform voor diëtisten die streven naar innovatie in hun praktijk en het bevorderen van duurzaam herstel bij hun cliënten.

Voeg je header hier toe

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit artikel via

Aanbevolen artikelen

Recommended articles

© 2024 - NiceDay Nederland