NiceDay podcasts

De toekomst is nu: Online behandeling in de GGZ

Momenteel zetten we de eerste stappen richting de GGZ van de toekomst, waarin technologie zowel voor de behandelaar als de cliënt werkt. Door de corona crisis is deze ontwikkeling in een versnelling geraakt; veel behandelaren zijn ‘noodgedwongen’ overgestapt naar online sessies. Maar hoe pak je dat aan, online behandelen? Wat zijn de voordelen en hoe ervaren de verschillende betrokkenen dit? We hebben een korte podcast-reeks georganiseerd om nou juist die vragen beantwoord te krijgen. Interviewer en cabaretier Erik Kuperus gaat in gesprek met NiceDay Nederland en een voormalige cliënt.

In deze verschillende gesprekken belichten we de diverse perspectieven op deze nieuwe manier van behandelingen in de GGZ. Je beluistert de podcasts op je favoriete podcast-medium, via YouTube of hier op de NiceDay Nederland website!

Aflevering 1: De kloof tussen mentale gezondheidszorg en technologie 

Jarenlang heeft technologie geen of slechts een kleine rol gespeeld in de mentale gezondheidszorg. De technische ontwikkelingen gaan hard en daarmee ook het bereik van wat er met technologie gedaan kan worden. De founders van NiceDay hebben de kansen die technologie te bieden heeft ingezet om de cliënt en de behandelaar zo goed mogelijk te helpen. Maar, hoe doen we dat? Hoe verkleint deze nieuwe manier van werken de kloof tussen zorg en technologie? En waar richt NiceDay zich in de toekomst op? Erik Kuperus gaat in gesprek met NiceDay Nederland CEO Jan-Peter Larsen en GZ-psycholoog & manager NiceDay Center Ayla Hoogenboom.

Beluister deze podcast via je favoriete podcast service zoals Spotify of Anchor.

Aflevering 2: Wat vindt de cliënt?

Wat vindt de cliënt eigenlijk van de volledige online behandeling? Erik Kuperus gaat in gesprek met ex-cliënt Bibi*. We komen erachter hoe het voor haar was om online behandeld te worden. Waar online behandeling soms het idee van extra ‘afstand’ tussen cliënt en behandelaar oproept, lijkt Bibi dat heel anders te hebben ervaren.

*Dit is niet de echte naam van de cliënt. De echte naam is bekend bij de NiceDay redactie. Omdat zij anoniem wil blijven, is er ook geen video opname van deze podcast.

Beluister deze podcast via je favoriete podcast service zoals Spotify of Anchor.

Aflevering 3: Duurzaam blended behandelen in de GGZ

Op maandag 12 juli in hartje Rotterdam, vond het eerste live NiceDay rondetafelgesprek plaats! Tijdens dit gesprek gingen Tineke Zondervan, psychotherapeut en directeur van Sol Psychotherapie en Anja Greeven, directeur Zorg bij NiceDay & Cognitief Gedragstherapeut en GZ-psycholoog in opleiding bij Parnassia Groep onder begeleiding van cabaretier Erik Kuperus in gesprek over hoe je post-corona blijvende verandering in de GGZ kunt inzetten met een duurzame, blended behandelstrategie.

Want wat is blended behandelen en wat is de toegevoegde waarde voor zowel behandelaar als cliënt? Anja en Tineke werken beiden volgens deze nieuwe manier van werken, die vooral inspeelt op wat de cliënt nodig heeft. Het gaat er volgens hen niet om of een bepaald type behandeling beter is of niet, het gaat erom wat het beste is voor de cliënt; of dit nu volledig face-to-face, online of blended is. Dit geeft niet alleen de cliënt flexibiliteit in de behandeling, maar ook de behandelaar!

Benieuwd naar de visie van Anja en Tineke op blended behandelen en hoe zij dit opzetten in hun organisatie? Bekijk het rondetafelgesprek dan hier terug! Of, luister naar het gesprek via je favoriete podcast service, zoals Spotify of Anchor.

Aflevering 4: Wat betekent online behandelen voor jouw organisatie?

Tijdens deze aflevering gaat Erik Kuperus in gesprek met Bob Goeree, directeur van Synaeda. Ze bespreken hoe de toekomst van de GGZ eruit ziet volgens Bob en wat voor rol de online of flexibele behandeling hierin speelt. Ze gaan in op online behandelen (alleen online videobellen) versus een online en flexibele behandeling met NiceDay. Welke voordelen ziet Bob voor zijn team en Synaeda? Hoe verging de implementatie en hoe ondersteunt NiceDay hierin?

Beluister de podcast via je favoriete programma zoals Spotify of Anchor, of bekijk de vodcast hier:

Aflevering 5: Werken op de online poli van Synaeda?

Sandra Kuiper (GZ-psycholoog en KP-psycholoog i.o.) en Lejla Drpljanin (GZ-psycholoog i.o.), zijn beiden werkzaam op de online poli van Synaeda. In deze nieuwe podcast aflevering vertellen zij hoe het werken op de online poli van Synaeda eruit ziet voor zowel een behandelaar als een hoofdbehandelaar. Hoe zetten de Sandra en Lejla NiceDay efficiënt in? Wat is er anders aan het werken op de volledige online poli, dan werken op de reguliere afdeling waar je regelmatig videobelt. Wat zijn de voordelen voor Sandra en Lejla, en wat voor voordelen en effecten zien zij bij hun cliënten?

Beluister de podcast via je favoriete programma zoals Spotify of Anchor, of bekijk de vodcast hier:

Lees het whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de NiceDay formule en onze unieke manier van werken. Lees snel wat NiceDay voor jou kan betekenen.

Deel dit bericht

Download het NiceDay whitepaper

In dit whitepaper vind je meer informatie over de unieke NiceDay manier van werken, en wat dit kan betekenen voor jouw team. Download het whitepaper en lees snel meer! Vul je gegevens in en download het whitepaper direct.

We houden ook niet van spam! Daarom beloven wij dat je niet in een geautomatiseerde mailinglijst terecht komt.